Over

Over Modelportefeuille.be
Het Modelportefeuille.be initiatief is eind 2000 opgestart door Bjorn de Wilde, die tot juni 2009 alleen en zelfstandig heel de service bestierde.

In juni 2009 heeft Bjorn de Wilde de hulp ingeroepen van Pro Gain BV om de service voort te kunnen zetten. Vanaf dat moment is de zorg voor de service ondergebracht bij deze onderneming en is de dagelijkse gang van zaken van de service opgepakt door Leon Berkers en Tom Lassing. Bjorn de Wilde heeft op de achtergrond nog altijd een bemoeienis met de service, maar zal zich niet meer actief opstellen.
Pro Gain BV is gevestigd in Best. KvK 17254080.

Uitgangspunten Modelportefeuille:

De portefeuille bestaat uit cash en uit aandelen die op de Euronext beurzen Amsterdam, Brussel, Parijs noteren.
De basis is dus overduidelijk een aandelen portefeuille.
Deze kan aangevuld worden met (gekochte en geschreven) optie posities.

Onze analyse en aankoopbeslissing is in de kern fundamenteel, alleen kan vooral bij het innemen van de positie gekeken worden naar een technisch goed moment. (Kan, hoeft niet)
Het is mogelijk (het gebeurde 10 juni 2010) dat we vanuit een puur technische insteek heel de portefeuille liquide maken. Die technische analyse doen we op de beursindex, niet per individueel aandeel.

Het is overigens de bedoeling dat de genoemde posities ook door ons zelf ingenomen worden. Hoewel onze persoonlijke portefeuille door de abonnees niet ingezien kan worden, kunt u er van uit gaan dat er dus ook door ons een positie ingenomen is.
We geven aan wanneer we instappen of uitstappen. Soms hebben we dat al gedaan (dat geven we dan ook aan), maar meestal zullen we aangeven op welk moment we dat gaan doen. Het is dus pertinent niet de bedoeling dat we op u voor zouden lopen.

Normaal gesproken doen we aankopen rond de klok van 10:00 uur ‘s-morgens en verkopen na 17:00 uur. Is het anders, dan zullen we dat aangeven! Het is ook dan de koers op dat aangegeven moment die als uitgangspunt zal dienen voor de portefeuille.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*